Kettlebell edzés blog

2012. június 3., vasárnap

Honvéd Sportegyesületek Országos Sportnapja


Múlthét csütörtökön került megrendezésre a Görgey Artúr laktanyában a Hososz Országos versenye, ahol 20 egyesület több mint 600 versenyző részvételével mérte össze erejét, gyorsaságát. Örömmel jelentem, hogy a versenyszámok között szerepelt a kettlebell is. Idén még az atlétika részeként, de jövőre már külön versenyszám lesz.

A kihívás abból állt, hogy ki bír egy szabályos swing-be több erőt belevinni és minél messzebbre lendíteni (hajítani) a golyót. Külön érdekesség, hogy a versenyszámot egy olyan katona nyerte meg, aki még sosem fogott e fajta eszközt a kezében. Ellenben nagyon sokféle sportágban jeleskedik és így fordulhatott elő, hogy ilyen magas szintre tudta fejleszteni a törzsének erejét, a felfeszítés-kioldás gyors képességét. Nagyon megtetszett neki a "fülessúlyzó" hiszen rendkívül hatékonyan és nagyon egyszerűen lehet vele erősíteni a sportoláshoz elengedhetetlen "hasznos" izmokat. A héten már be is lépett a HZSE rekreációs (kettlebell) szakosztályába.

Az eseményen 2 RKC is jelen volt, Mosonyi József (Fightfit Győr) és jómagam.

Honvéd Zrínyi SE lett a második legeredményesebb egyesület. A kettlebell rengeteg embernek felkeltette az érdeklődését és alig győztük a nevezőket regisztrálni. Érezhetően egyre több ember ismeri fel ezt a vasretikült és pontosan tudja mire is lehet használni az ajtó kitámasztása és lufi árusítása mellett.